Celozrnné dětské cereálie

Napsal Snidaňove cereálie (») v pondělí 22. 6. 2009, přečteno: 1025×
9.jpg

Pokud chcete snídat opravdu zdravě, sáhněte po celozrnných cereáliích. Výhodou celozrnných cereálií je z výživového hlediska vyšší obsah cenných látek, které pocházejí z obalové vrstvy - otruby a ze zárodku neboli klíčku. Při klasickém zpracování zrna se totiž používá vymílací proces, při kterém se odstraní obalové vrstvy i klíček. Do výsledného produktu se pak dostává pouze jedna část zrna označovaná jako endosperm, který v zrnu představuje zásobárnu energie (pro růst zárodku nové rostlinky). Tímto postupem je však mouka ochuzena o řadu důležitých vitamínů, minerálů a jiných cenných živin obsažených v ostatních částech zrna. Rafinace také obvykle odstraní z potraviny většinu vlákniny.

Celozrnné cereálie obsahují všechny tři části zrna:

Doc

Při zpracovávání celozrnné mouky se naopak melou všechny části zrna. Potraviny
v nerafinovaném stavu obsahují vyšší množství vlákniny, antioxidantů, vitamínů  a minerálů. Proto Nestlé nabízí celozrnné cereálie téměř ve všech svých produktech!
Tyto výrobky jsou výrazně označeny pečetí celozrnnosti.

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a sedm