Zdravé cereálie

Snidaňove cereálie (») | 22. 7. 2009 | přečteno: 945× | komentáře: 0
o.jpgI přes varovné články o vysokém glykemickém indexu, nemusíte mít z konzumace cereálií strach.  Přináší řadu pozitivních účinků a jejich glykemický index snížíte jejich přípravou s mlékem. číst dál

Snídaňové cereálie

Snidaňove cereálie (») | 22. 6. 2009 | přečteno: 959× | komentáře: 0
8.jpgSe správným vykročením do nového dne se neodmyslitelně pojí vydatná snídaně. I když jsou děti ve spánku v klidu, jejich tělo spotřebovává energii na funkci vnitřních orgánů, a proto ráno potřebují dodat dostatek energie. Snídaně by měla u dětí představovat 20 – 25 % celkového denního energetického příjmu. Pokud první jídlo dne vynechají, jsou celé dopoledne bez přísunu energie a jejich organismus tím pochopitelně trpí. Nedostatek energie se může projevit nejen celkovou slabostí a únavou, ale i nižší schopností soustředit se při vyučování. Neměli bychom zapomínat ani na jejich pitný režim, protože po noční pauze je potřeba doplnit i tekutiny.  číst dál

PhDr. Iva Málková ze společnosti STOB radí:

Snidaňove cereálie (») | 22. 6. 2009 | přečteno: 1406× | komentáře: 1, poslední: 28. 10. 2010
5.jpgChcete zhubnout? Zkuste se držet pěti rad od PhDr. Ivy Málkové ze společnosti STOB. číst dál

Snídání cereálií - děti

Snidaňove cereálie (») | 22. 6. 2009 | přečteno: 879× | komentáře: 0
4.jpgCelý školní rok je jak pro rodiče, tak pro děti ve znamení ranního spěchu, případné rychlé snídaně, a konkrétně pro rodiče až moc krátkého času na to, aby své děti vybavili do školy dle svých představ. Díky všem uvedeným příčinám je nejčastějším nešvarem, který se objevuje v dětském jídelníčku, absence snídaně- Tradiční větu: „Já nemám hlad,“ slyší ráno nejedna ustaraná maminka. číst dál

Celozrnné dětské cereálie

Snidaňove cereálie (») | 22. 6. 2009 | přečteno: 1024× | komentáře: 0
9.jpgPokud chcete snídat opravdu zdravě, sáhněte po celozrnných cereáliích. Výhodou celozrnných cereálií je z výživového hlediska vyšší obsah cenných látek, které pocházejí z obalové vrstvy - otruby a ze zárodku neboli klíčku. Při klasickém zpracování zrna se totiž používá vymílací proces, při kterém se odstraní obalové vrstvy i klíček. Do výsledného produktu se pak dostává pouze jedna část zrna označovaná jako endosperm, který v zrnu představuje zásobárnu energie (pro růst zárodku nové rostlinky). Tímto postupem je však mouka ochuzena o řadu důležitých vitamínů, minerálů a jiných cenných živin obsažených v ostatních částech zrna. Rafinace také obvykle odstraní z potraviny většinu vlákniny. číst dál